λίγα λόγια για την εταιρεία μας οι παρεχόμενες υπηρεσίες δείγματα της δουλειάς μας οι συνεργάτες μας χρήσιμες συμβουλές επικοινωνήστε μαζί μας αρχική σελίδα
ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
Ως επαγγελματίες στο χώρο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων θα θέλαμε να δώσουμε μερικές συμβουλές στους υποψήφιους πελάτες που σκέφτονται να ξεκινήσουν την δική τους εγκατάσταση στην προσπάθεια μας να τους προστατέψουμε από τυχόν ανεπανόρθωτες συνέπειες.
Πολλοί πελάτες, στην προσπάθεια τους να πετύχουν μια καλή τιμή στην εγκατάσταση τους ή για να μην αισθανθούν ότι την πληρώνουν άσκοπα ακριβά, στρέφονται σε διάφορους "ερασιτέχνες" ηλεκτρολόγους, που ασχολούνται με την ηλεκτρολογία περιστασιακά.
Οι συνέπειες που μπορεί να προκληθούν από κάποιον που δεν είναι ειδικός δεν είναι αμελητέες και μετά ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να διορθώσει την εγκατάσταση και με αρκετά υψηλότερο κόστος, ακόμη και το διπλάσιο. Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η ταλαιπωρία που θα υποστεί ο πελάτης.

Λένε ότι ο πιο ακριβός τεχνίτης είναι και ο καλύτερος. Αυτό, αν και ισχύει συχνά, δεν ισχύει πάντα. Σκοπός είναι να δείξετε εμπιστοσύνη στον τεχνίτη, ο οποίος θα αναλάβει την εγκατάσταση σας. Γι' αυτό δείτε δουλειές που έχει κάνει, ρωτήστε πελάτες του αν είναι ικανοποιημένοι από αυτόν. Ζητήσετε του να σας δώσει τις ιδέες του με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις του και να τις ταιριάξει με το δικό σας γούστο λαμβάνοντας τα τρία βασικά πράγματα της εγκατάστασης που είναι: οικονομία - ασφάλεια - πρακτικότητα. Όπως ακριβώς δεν θα εμπιστευόσασταν ποτέ την υγεία σας σε κάποιον που δεν θα είχε πτυχίο Ιατρικής, έτσι δεν πρέπει ποτέ να εμπιστεύεστε κάποιον που δεν έχει άδεια ηλεκτρολόγου και δεν είναι δηλωμένος στην εφορία.
Και μην ξεχνάτε ότι πρέπει να κάνετε ξεκάθαρες συμφωνίες με τον εγκαταστάτη και πάντα με έγγραφη προσφορά, για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικούς λόγους για τους οποίους υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να συνεργάζεστε με μη-επαγγελματίες ηλεκτρολόγους:

1. Δεν έχετε την κατοχύρωση του επαγγελματία και δεν μπορείτε να του αποδώσετε ευθύνες σε περίπτωση σημαντικών λαθών που ίσως οδηγήσουν σε κίνδυνο τη σωματική σας ακεραιότητα ή την ασφάλεια του σπιτιού σας.

2. Οι νόμιμοι ηλεκτρολόγοι, που ανήκουν στον σύνδεσμο ηλεκτρολόγων της κάθε πόλης, είναι οι πρώτοι που μαθαίνουν τυχόν αλλαγές στις λειτουργικές υποχρεώσεις της εγκατάστασης απέναντι στην ΔΕΗ και ενημερώνουν πρώτοι τον πελάτη

3. Οι νόμιμοι ηλεκτρολόγοι παρακολουθούν πλήθος σεμιναρίων και ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα προόδου στο χώρο της τηλεφωνίας, του ίντερνετ, της τηλεόρασης και της ασφαλείας της εγκατάστασης

4. Ένας νόμιμος ηλεκτρολόγος με δηλωμένη έδρα έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να δυσφημίσει την επωνυμία του και να βλάψει την επιχείρηση του σε σύγκριση με έναν ηλεκτρολόγο μη νόμιμο.

5. Αν ένας ηλεκτρολόγος παράνομος έχει διαφορά κόστους στην τιμή με έναν νόμιμο επαγγελματία αυτό οφείλεται και στα φορολογικά έξοδα τα οποία βαραίνουν τον επαγγελματία. Ο παράνομος ουσιαστικά είναι φτηνότερος γιατί αποφεύγει την πληρωμή εισφορών. Ωστόσο να θυμάστε πάντα αυτό που λέει ο κόσμος: "το φθηνό συχνά είναι πιο ακριβό".
Δημήτρης Μουλώτσιος Α.Η.Ε. (Αδειούχος Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων)